Snabb leverans / Säkra betalningar

Läs mer innan det är dags att byta pool linerPlanera byte av pool liner

Det kan vara bra att planera sitt liner byte när det är dag att byta sin pool liner!  Det finns många frågor man kan ställa sig innan man ska byta pool liner i poolen.
Var inte rädd för att fråga om hjälp och fråga gärna om förslag på vad man skulle kunna göra med din pool.

Att planera är även att få svar på frågor man undrar över och kan tex vara
- Kan jag byta pool duken själv
- Vilken färg ska jag välja
- Kan jag uppdatera mina pool lampor med led på samma gång som jag byter pool liner
- Kan jag uppgradera poolen med en pool trappa osvPool Liner Grå Mosaik

Varför byta pool liner?

Det kan finnas olika anledningar till varför man vill och behöver byta sin pool liner eller poolduk som den också kallas.
En pool liner har en livslängd på ca 10-15 år. Självklart beror det på hur man sköter sin pool liner och vilken kvalitét och vilken typ av pool liner man väljer. Men många gånger har man bara inte kunskapen av hur man ska sköta sin pool liner.
Det är därför viktigt att när man nu ska byta sin pool liner att man tar till sig information och att få rätt information för att få sin nya pool liner att hålla länge. Läs mer om du hur du sköter din pool liner lite längre ner.Kan jag byta pool liner själv

Ja, alla kan byta sin pool liner själv om man väljer en fabrikssvetsad pool liner. Är man bara lite fingerfärdig kan man byta sin pool liner själv.
Den viktigaste egenskapen är att man inte har för bråttom. Här kan du också spara pengar genom att göra det själv.Skillnad på Fabrikssvetsad och Platssvetsad pool liner

Skillnaden mellan en fabrikssvetsad och platssvetsad liner är precis som själva namnen beskriver. En fabrikssvetsad pool liner svetsad på fabrik efter givna mått som man enkelt mäter ut. Denna kallas också för påsliner eller linerpåse.
En fabrikssvetsad liner har en list på toppen som man fäster i en snäpp-in-list som har monterats i poolen. Ofta sitter dessa lister på toppen på poolen. Behöver man byta lister kan man även byta till vägghängda lister om man tex har kantsten och vill slippa ta bort dessa. Är listen hel och fin använder man befintliga lister.

En platssvetsad pool liner svetsas på plats där poolen finns. För att svetsa och montera en pool liner på plats behövs kunskap och kompetens.
Det är också skillnad på tjockleken på materialet. En fabrikssvetsad poolliner är 0,75mm tjock och på platssvetsad finns det 1,5mm och 2mm.Färg och mönster

Efter att man bestämt sig för fabrikssvetsad eller platssvetsad pool liner är det dags att välja sin färg och mönster.
Om man tex väljer en Pool Liner Sand Mosaik betyder inte det att själva pool vattnet blir i färgen sand mosaik. Det är alltid bra att titta på andras bilder som valt det mönster / färg man är intresserad av. Sedan kommer även ljuset spela roll hur vattnet i poolen ser ut. Det ändras när det är sol, moln osv. Tänk på att din pool liner och ditt pool vatten blir ditt smycke.Att sköta om sin pool liner

Se till att skydda poolen för att inte få ner skräp i poolen. Om du har din pool stängd när du inte badar skyddar du poolen mot både skräp, värmeförlust och får även en säker pool.

Mät dina vattenvärden ofta och se till att alla värden är bra för att skydda dig och dina badgäster och för bästa hygien, samtidigt skyddar du din pool liner och får den då att hålla länge.

Att dammsuga poolen hjälper också till att hålla din pool liner i bra skick. Du får på köpet en fin och fräsch pool att bada i. Att investera i en poolrobot kan vara en bra investering.

Ta upp alla poolleksaker när du inte badar. Dessa släpper ofta rester från själva färgen som kan vara svåra att få bort om man inte håller sin vattenlinje ren.Min pool liner har gått sönder

Om du får en läcka i din pool kan detta bero på att själva pool linern fått en skada och fått ett hål.
Du kan du välja på att laga den, eller byta ut den. Om pool linern är nära slutet av sin livslängd är det bättre att byta ut sin pool liner så man inte får mer läckor och problem.
Är skadan mindre än ett A4 kan man laga sin pool liner. Är skadan större rekommenderar vi att man byter ut sin pool liner.

Det är inte alltid lätt att få tag i en ny pool liner när du behöver en, vänta inte för länge med att byta ut din pool liner.
Se även till att vara förberedd med ett reparationssats om olyckan skulle vara framme.
Limmet du får med går att använda både över och under vatten. Tänk på att försöka ha en lagningsbit i samma mönster som din pool liner du själv har.
Det finns även reparationssats med transparent material. Dessa är dock för mindre lagningar.
Vad kostar det att byta en poolduk

Kostnaden för att byta poolduk beror på vilken storlek du har på poolen. Det beror också på om du har trappa eller djupdel i poolen.
Det spelar också stor roll om du väljer Fabrikssvetsad liner "påsliner" eller platssvetsad poolduk.
Priset beror också på vilken färg/mönster man väljer.
Man kan byta sin poolduk själv om man väljer fabrikssvetsad och kan då spara en stor kostnad.
Men för att få en prisuppfattning kostar en 4x8/1,5 meters poolduk mellan 20 000:- till 30 000:- och då gör du arbetet själv.
Har du tex en gaveltrappa får du lägga till ca 8 000:- till 11 000:- på priset beroende på antal steg färg/mönster osv.Mäta poolens mått för ny poolduk

När det är dags för att beställa en poolduk är det viktigt att mäta sin pool ordentligt. Mät poolen och gå inte på vad som står på en gammal order.
Vissa pool företag kan ha avrundat måtten på sina pooler.
Mät i mm och gärna 2 gånger för att säkerställa att måtten stämmer. Använd gärna färdiga mallar eller rita gärna upp poolen själv om du tex vet att du inte fick till trappstegen exakt om du tex har en gaveltrappa osv.
Tänk också på att mäta poolens hörn utan poolduk då dessa oftast är rundade.


Mönsterpassning

Våra poolliners tillverkas i Sverige och av utbildad personal. Att svetsa en poolliner kräver både kunskap och förståelse av både material och maskiner.
Köper du en poolliner av Linerspecialisten får du en pooliner gjord med känsla för hantverket och med största möjliga mönsterpassning.
Det är skillnad på poolliner och poolliner, Linerspecialisten kan erbjuda ett äkta hantverk.
När en poolliner ska svetsas rullar vi upp materialet en dag innan arbetet startar, detta är för att materialet ska krympa tillbaka till sin ursprungliga sträckning efter upprullningen på rulle. Detta gör det och lättare att få till en mönsterpassning.
Dock är det nästan helt omöjligt att få till exakta mönsterpassningar och det är inget vi går ut med att vi klarar av.


Snäpp-in list & Låslist vid linerbyte

En fabrikssvetsad liner har en list på toppen som man fäster i en snäpp-in-list som har monterats i poolen. Ofta sitter dessa lister på toppen på poolen. Behöver man byta lister kan man även byta till vägghängda lister om man tex har kantsten och vill slippa ta bort dessa.
Viktigt att tänka på är att om man ska byta liner och inte byter lister rekommenderar vi alltid att köpa till låslist runt hela poolen.
Detta är för att liner inte ska kunna släppa från den befintliga listen vid montage.
Listerna åldras och påverkas av tex Ph värde i poolen, kemi, sol mm.
Ser listerna dåliga och sköra ut rekommenderar vi att dessa alltid byts ut.
Linerspecialisten kan inte garantera funktionen på gamla lister, packningar och liknade vid ett linerbyte.Lagningskit till poolliner

Det kan vara en bra idé att alltid ha ett lagningskit för sin poolliner hemma om olyckan skulle vara framme.
Köp ett lagningskit redan idag så du inte riskerar att inte kunna bada. Det finns olika typer och produkter för att laga din poolduk med.
Har du fått ett hål eller en reva eller kanske behöver göra en förstärkning vid byte av inlopp, skimmer, lampa mm kan du köpa vårat egna lagningskit till poolliner. Då får du 2st A4 i valfritt fönster och lim.
Du kan köpa ett Stort Lagningskit från oss här.

Det finns även mindre kitt som man kan köpa om man har ett lite mindre hål i sin poolliner och där man lagar med ett transparent material.
Förvaring av ej monterad pool liner

Vi rekommenderar att alltid förvara sin pool liner inomhus i rumstempererat rum under årets kalla dagar. Låt inte din omonterade poolduk ligga utomhus eller i tex ett kallt garage.
Vi rekommenderar att man inte har sin liner nerpackad i kartongen från oss mer än 1,5 år.
   072 353 97 05

   [email protected]